Nieuws

ROTTERDAM – Stichting Job Dura Fonds heeft vijf projecten in de regio groot Rotterdam genomineerd voor de Job Dura Prijs 2012. Deze prijs, die wisselende actuele thema’s heeft op het gebied van de bebouwde omgeving in genoemde regio, staat dit jaar in het teken van “Cultuur”. Hiermee wil het Job Dura Fonds, initiatiefnemer van de prijs, de aandacht vestigen op het belang van cultuurprojecten- en gebouwen en de zoektocht naar nieuw cultureel ondernemerschap stimuleren en ondersteunen.  

De genomineerde projecten zijn:

  • World Music and Dance Centre (WMDC), Rotterdam
  • Theater Walhalla, Rotterdam
  • De Kroepoekfabriek, Vlaardingen
  • (het culturele micro-cluster rondom) Schieblock, Rotterdam
  • De Hofbogen, Rotterdam

De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000,-. Dit jaar wordt wederom een aanmoedigingsprijs uitgereikt van € 7.500,-.

De jury van de Job Dura Prijs 2012 bestaat uit de heer mr. F.W.R. Evers, de heer W. van Krimpen, mevrouw D. Siepel, de heer drs. J.A.C.F. Tuijtel en de heer drs. C. van ’t Veen. De genomineerde projecten worden door de jury beoordeeld op basis van een aantal criteria. Zo wordt onder meer gekeken naar de onderliggende visie op het betreffende cultuurgebouw, de mate van cultureel ondernemerschap, de relatie tussen programma en gebouw en de invloed op de ontwikkeling van het omliggende gebied. 

De Job Dura Prijs is een initiatief van Stichting Job Dura Fonds, een stichting verbonden aan de familie Dura en opgericht ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan   van het gelijknamige bouwbedrijf, thans Dura Vermeer. Naast de prijs ondersteunt en stimuleert het Job Dura Fonds jaarlijks diverse initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien.

De Job Dura Prijs 2012 wordt op donderdag 22 november aanstaande om 15.30 uur uitgereikt in het Nederlands Architectuurinstituut te Rotterdam. Geïnteresseerden die de prijsuitreiking willen bijwonen kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Job Dura Fonds, maatschappelijk verbonden met bebouwd Rotterdam. 

 

ROTTERDAM – De inschrijving voor de Job Dura Prijs 2012 is geopend. Dit jaar is het thema Cultuur! Hiermee wil het Job Dura Fonds, initiatiefnemer van de prijs, de aandacht vestigen op het belang van cultuurprojecten- en gebouwen in de regio Rijnmond.

Voor deelname aan Job Dura Prijs 2012 moeten projecten voldoen aan de volgende criteria:
- door middel van cultureel ondernemerschap is een nieuwe invulling gegeven aan het begrip cultuurproject of –gebouw;
- het cultuurproject of –gebouw voorziet aantoonbaar in de behoefte van de veelzijdige stadsbewoners;
- er is sprake is van originaliteit, veranderingsbereidheid en flexibiliteit die een overtuigende visie ondersteunen.

Projecten voor de Job Dura Prijs 2012 kunnen uiterlijk tot 1 augustus 2012 worden ingediend. Stuur een projectbeschrijving van maximaal 1000 woorden inclusief maximaal 5 lage resolutie beelden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De uitreiking van de Job Dura Prijs 2012 vindt plaats op donderdag 22 november.

Jury
De jury staat onder leiding van voorzitter Frans Evers, oud-hoofddirecteur van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten en voormalig directeur-generaal van de Rijksgebouwendienst. De andere juryleden zijn Doro Siepel, directeur van het Zuidplein Theater, Wim van Krimpen, directeur van het Mondriaanhuis in Winterswijk en galeriehouder te Amsterdam, Cees van ‘t Veen, directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Jasper Tuytel, voormalig voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Rotterdam en winnaar van de Job Dura Prijs 2010.

Job Dura Prijs
Iedere twee jaar staat de Job Dura Prijs in het teken van een actueel thema binnen de gebouwde omgeving in de regio Rijnmond. De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000,-. Dit jaar wordt wederom een aanmoedigingsprijs uitgereikt van € 7.500,-. De Job Dura Prijs is voor het eerst uitgereikt in 1996 aan de gemeente Rotterdam voor het gehele wederopbouw-oeuvre. Daarna is de prijs achtereenvolgens uitgereikt aan projecten binnen de thema’s Bouwen voor ouderen (1998), Buitenkamer in de stad (2000), Bouwen voor de jeugd (2002), Water als geld (2004), Veilige Ruimte (2006), Nieuw Leven (2008) en Morgen Wijzer (2010).

Stichting Job Dura Fonds
De Job Dura Prijs is een initiatief van de Stichting Job Dura Fonds, een stichting verbonden aan de familie Dura en opgericht ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van het gelijknamige bouwbedrijf, thans Dura Vermeer. Naast de prijs ondersteunt en stimuleert het Job Dura Fonds initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien. Voor meer informatie: www.jobdurafonds.nl