Prijsarchief

Iedere twee jaar staat de Job Dura Prijs in het teken van een actueel thema binnen de gebouwde omgeving in de regio groot Rotterdam. De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000,-. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs van € 7.500,-. De Job Dura Prijs is voor het eerst uitgereikt in 1996 aan de gemeente Rotterdam voor het gehele wederopbouw-oeuvre. Daarna is de prijs achtereenvolgens uitgereikt aan projecten binnen de thema’s Bouwen voor ouderen (1998), Buitenkamer in de stad (2000), Bouwen voor de jeugd (2002), Water als geld (2004), Veilige Ruimte (2006), Nieuw Leven (2008), Morgen Wijzer (2010) en Cultuur (2012).

Met het thema Cultuur van de Job Dura Prijs 2012 vestigde Stichting Job Dura Fonds de aandacht op het belang van cultuurprojecten- en gebouwen en stimuleerde en ondersteunde zij de zoektocht naar nieuw cultureel ondernemerschap. Walhalla, het kleinschalige theater op het roemruchte Katendrecht, is de winnaar van de Job Dura Prijs 2012. Het culturele micro-cluster rondom het Schieblock ontving de aanmoedigingsprijs. De prijzen werden op 22 november 2012 door mevrouw A.J.M. Laan, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam uitgereikt in het Nederlands Architectuurinstituut. De overige genomineerde projecten waren: World Music and Dance Centre (WMDC), De Kroepoekfabriek en De Hofbogen.

De jury van de Job Dura Prijs 2012 bestond uit de heer mr. F.W.R. Evers, de heer W. van Krimpen, mevrouw D. Siepel, de heer drs. J.A.C.F. Tuijtel en de heer drs. C. van ’t Veen.

Stichting Job Dura Fonds, maatschappelijk verbonden met bebouwd Rotterdam.